campie-jpkt.reismee.nl

Op zoek naar Gideons roots

Vandaag gaan we op zoek naar het huis waar Gideons opa en oma hebben gewoond. Het is net onder Dublin en het plaatsje heet Little Newtown. De tomtom kent hem niet dus zetten we hem op een plaatsje in de buurt. Gideon heeft hem wel op google maps en die gebruiken we voor het laatste stukje. We hebben het snel gevonden maar het weggetje is te smal en de bomen hangen te laag om er met Campie in te gaan. We parkeren in een inham bij een weiland en Gideon en Kim gaan op onderzoek uit. Er blijkt een hek te staan, die staan hier overal om de huizen, de andere allemaal met een intercom maar dit huis net niet. Het huis staat te ver weg en verscholen achter het groen van de tuin om er een foto van te maken. Als ze net weer terug bij de camper zijn komt er een zwarte auto uit het weggetje. Misschien weten zij iets.
Gideon sprint er naar toe en de auto stopt. Het blijken de naaste buren te zijn. Ze weten niet veel van de buurvrouw, alleen van een praatje over de schutting maar de oudere man in de auto heeft wel Gideons grootouders gekend. De zoon loopt nog even mee om aan te wijzen waar precies het is maar kan verder niets betekenen. Dan komt er een rode auto thuis bij het huis links naast ons dus daar gaat Gideon van spoorloos weer. De vrouw kent haar verder ook niet dus helaas. Dan komt de auto van het huis rechts van ons door het hek en weer een sprintje. Zij kennen de vrouw niet, ze leeft als een kluizenaar, maar als iemand haar moet kennen is het hun buurvrouw. Maar daar is de poort dicht en niemand buiten. Maar goed er valt niets te verliezen dus drukt Gideon op de intercom en de mevrouw komt naar buiten. Zij kent de vrouw van het huis, ze heet Maeve en ze heeft ook een telefoonnummer. Het lukt niet om met een nederlandse telefoon te bellen maar deze dame is zo lief om zelf even voor Gideon te bellen. Maeve vindt het goed als Gideon en Kim komen dus daar gaan ze. Twee uur later krijg ik een appje van Kim of ik de stroopwafels op wil zoeken en komen ze met zn drieën uit het weggetje. Kim overhandigt de koekjes, ze kletsen nog even en dan komen onze "verloren" kinderen weer naar de camper waar wij stik niewsgierig zitten te wachten. Hoe was het? Het was een heel aardige vrouw, ze hebben de hele tuin en het huis en de fotoboeken gezien en mochten overal foto's en filmpjes van maken. Het was wel een rommeltje want sinds de dood van haar man was het Maeve allemaal een beetje boven het hoofd gegroeid en ze had het druk met haar bijenvolken maar ze vond het erg leuk om visite te hebben en over het huis te vertellen. Deze vrouw is waarschijnlijk geen kluizenaar maar eenzaam... De missie was in ieder geval meer dan geslaagd!!
We zetten hierna koers naar Glendalough waar een vervallen klooster staat met een middeleeuws kerkhof met Keltische kruizen, dat willen we graag nog meepakken voor we terug naar Engeland varen. Het is een magische plek en het kerkhof is indrukwekkend met zijn oude stenen en grote kruizen. Er zijn oude maar ook recentere graven. Het klooster is een ruïne zonder dak en er staat een enge boom. We zijn vrij laat dus het is niet heel druk meer. We komen nog 3 praktiserende jonge monniken tegen. Een uit Dublin en 2 uit Frankrijk die hier op vakantie zijn. Ze worden rond geleid door de monnik uit Dublin. Als we zijn uitgekeken rijden we terug naar Dublin waar Teun nog graag naar de Nike store wil, we doen boodschappen en dan terug naar de camping. We konden eigenlijk geen nacht meer bijboeken omdat het bankholliday is. Een lang weekend voor de Ieren. Toen we uitlegden dat we niet vroeg terug zouden zijn en s morgens om 6 uur al moesten vertrekken mochten we overnachten op het gras bij de tenten. En daar waren we heel blij mee. We kregen de code van het hek want dat is om 6 uur nog dicht dus helemaal top!! Weer een leuke dag....

Reacties

Reacties

Diana

Wat een prachtige verhalen weer. Heb mijn boek er voor laten liggen.

Alex

Zoals altijd, heerlijk om te lezen. Veilige terugreis.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!