campie-jpkt.reismee.nl

Schuitje varen theetje drinken

Varen we naar de overtoom. Langesund in dit geval. Vier en half uur varen, niet mijn hobby maar soms moet het als je ergens wilt komen.
Om 7 uur vertrekken we richting boot want als je te laat aanmeld mag je niet meer mee. We krijgen een ticket voor rij 18 en sluiten aan. Nu kunnen we rustig ontbijten en spullen bij elkaar zoeken voor onderweg. Elke keer ben ik weer verbaasd dat er zoveel auto's, campers en vrachtwagens op zo'n boot passen. De zee is gelukkig een stuk rustiger dan gister en om 13.30 uur meren we aan in Langesund. Het laden en lossen van zo'n schip gaat razend snel dus al gauw zijn we op weg naar Evje waar we een stop van 2 nachten hebben gepland bij Oddestemmen steinsliperi og camping. Een steenslijperij met camping, lijkt me leuk en dat is het ook. Na en mooie berg- en bosrit komen we aan. Het is klein en rommelig maar wel schoon. Dat zijn mijn favorieten want daar leven meestal interressante mensen en zo ook hier. Er komt een hele grote, stevige man tevoorschijn, een kruizing tussen Hagrid uit Harry Potter en een trol en hij heeft ook nog een boggel. Die boggel schept direct een band want die heb ik ook volgens Teun...
Het is een Nederlandse man en vreselijk aardig. Zijn vrouw is naar Rusland om voor haar moeder te zorgen en hij heeft het druk met stenen slijpen voor klokken, sierraden en voor de sier. Hij levert aan verschillende juweliers in heel Noorwegen en verkoopt bij de receptie. Het is de grootste steenslijperij van Noorwegen, ik denk dat de ruimte waarin hij werkt 20 vierkante meter is ?
We zijn van harte welkom om savonds te komen kijken hoe het in z'n werk gaat want tussen 20.00 en 22.00 uur is hij in zijn atelier te vinden. Het atelier ziet er uit als een kruizing tussen de werkplaats van malle Pietje en de winkel van Sinkel dus ik voel me meteen thuis, creatieve mensen hebben nl. geen troep er liggen gewoon overal ideeën ?We krijgen alle bewerkingen te zien: eerst zaag je een steen in plakken, daarna in kleinere stukjes, ze worden op een soort handvat gelijmd en dan worden ze geslepen. Er zijn verschillende machines voor verschillende stenen en ook het polijsten gebeurt met verschillende schijven. Je hebt schijven van vilt voor de hardere stenen, van een speciaal soort leer voor de wat zachtere en van lappen voor de hele zachte stenen. Hij doet het voor met oorknopjes wat er grappig uitziet omdat hij hele grote handen heeft maar ze worden echt prachtig. Hij werkt dan boven in zijn huis nog door tot 02.30 met het zetten van de steentjes in de oorprikkers en hangertjes. Zulke mensen maken een camping speciaal voor mij, daar word ik echt blij van. De camping zelf is eenvoudig maar schoon en heeft alles wat je nodig hebt maar niet meer dan dat en de natuur is prachtig hier. De wasmachine is nog zo'n ouderwetse bovenlader met aparte centrifuge maar doet het prima...
Deze kan ook in het goede plekjes boekje!!

Reacties

Reacties

Kirsten

Lieve allemaal, wat superleuk om weer mee te genieten van jullie mooie trip. Geniet van jullie reis, dan kunnen wij dat net als andere jaren ook weer doen. Liefs en een dikke kus van ons 3tjes.?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!