campie-jpkt.reismee.nl

Teundag

Hallo hallo, hier zijn we dan eindelijk weer, het bereik in Ierland is uitermate wisselvallig en wij gaan graag buiten de gebaande paden dus dat helpt ook niet mee en wifi is nog schaarser dus we moeten de momenten pikken. Maaar we zitten nu op een camping in de stad met bereik en ook nog wifi dusss hier komen ze aan.
Teundag vandaag, we gaan naar het stadion van de seaguls waar Alireza Jahanbakhs speelt, die voorheen bij AZ speelde. Een favoriete speler van Teun en Maartje, Teun wil graag een shirt kopen en het stadion bekijken dus op naar Brighton. Teun scoort zn shirt en dan gaan we richting stadscentrum maar zoals gebruikelijk in Engeland valt parkeren niet mee, overal latten boven de weg op 1.95 meter om te voorkomen dat Gipsy's hun kamp opslaan. Uiteindelijk zet jacco ons uit op de pier en gaat naar een parkeerplek buiten het centrum. Kim heeft een Chockywockydoodah gespot waar ze hemelse chocolade taartstukken verkopen voor 7 euro per stuk maar dan krijg je ook nog losse choco erbij, nou voor die prijs mag er wel n hele doos bonbons bij (haha) maar goed, ik wil t wel ns meemaken dus straatje omhoog en weer naar beneden en weer omhoog maar hé voor chocolade is geen moeite teveel en zo lopen we vast wat caloriën eraf. Kim ziet de winkel maar t is heel donker binnen, hij is dicht, nou dicht op zondag? Nee dicht voor altijd want ze zijn failliet, goedddd hoe vul ik dan mn verbrande caloriën weer aan... niet zo vreemd trouwens hoor als je 7 euro voor n punt taart vraagt dat het geen storm loopt en je dus failliet gaat dus geen chockywockydoedah maar chockywocky toedeloe voor ons. Kim en Gideon gaan zelf de stad verder in en ik ga met Teun op stap en als je met Teun op stap gaat beland je in een sportwinkel, een actionachtigewinkel en in een eettent bij voorkeur de Subway dus we werken ze inderdaad alle 3 af en zo eet ik een hele gezonde bak rauwkost ipv chocoladetaart, ook lekker...
Jacco heeft zich inmiddels bij Kim en Gideon gevoegd en ook zij hebben een Subway gevonden, ze nemen een broodje en eten het lopende voort op. Ze worden vergezeld door brutale meeuwen, Jacco houdt een stukje brood omhoog en de meeuw pikt t zo uit zn hand maaaar hij krijgt ook iets terug... een lekkere dikke meeuwenflats van boven op zn koppie via zn rug druipend naar beneden, dat wordt n schoon shirt voor Jacco en een droge broek voor Kim want die komt niet meer bij van het lachen (haha) Teun en ik zijn niets vermoedend aan het mensen kijken op de pier en Teun gaat nog even bij het water kijken. De rest is inmiddels weer bij de camper en Jacco is opgefrist en ze pikken Teun en mij weer op bij de pier.
We gaan vandaag voor een camping want na 2 dagen wild staan is het echt tijd voor n douche en legen en vullen van de tanken. Het wild staan is erg leuk, het contact met de mensen, overal hebben ze tips voor bezienswaardigheden en slapen gaat ook prima. Kim en Gideon bovenin, Jacco en ik op de 2 persoonsplek en Teun op het eenpersoonsbed. En je maakt nog eens wat mee. Midden in de nacht schiet Teun overeind, ogen open: ik heb Hitler gevangen. Jacco en ik liggen in een deuk. Als je dat nou 80 jaar geleden had gedaan had t wellicht een hoop ellende kunnen voorkomen...
De douche op de camping is ook altijd een dingetje, we zijn al veel variaties tegen gekomen in de loop der jaren. Zo is dit een heel aangename verrassing. Het is een hele cabine met douche, toilet en wasbak en dan kun je ook nog kiezen uit stortdouche of sproeier, wat een luxe!!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!